På Frilands højeste punkt, i centrum af den levende økolandsby Friland, omgivet af en 1700 m2 have, finder man et 170 m2 træhus der kombinerer det bedste fra to verdener: Huset har et klassisk, elegant design med lige linjer og rødt tegltag, og det er samtidig opført af bæredygtige og åndbare materialer der sikrer et sundt indeklima og et meget beskedent forbrug til opvarmning.

Huset består i grundplan af en lille uopvarmet entré, hvorfra man træder ind i et rummeligt opholdsrum, indeholdende et stort, hvidt Invita-køkken. Herfra er der videre adgang til et stort badeværelse, et viktualierum og en meget stor stue. I stuen er en centralt placeret flexovn der opvarmer hele huset. Røgkanalen er ført igennem væggen mellem stue og badeværelse, hvilket giver en bedre udnyttelse, og opvarmer badeværelset med en ”varm væg”. Fra stuen er trappe til første sal med to værelser med loft til kip og et mindre toilet. Fra den største af stuerne på første sal, der lige nu er soveværelser, er udgang til en stor L-formet uudnyttet tagterrasse.

Huset er på to sider omgivet af en stor overdækket veranda med plantekasser, hvor bl.a. stikkelsbærkiwi og bærbuske sørger for læ.

Huset er stod færdigt i 2011, opført i solide materialer og i god stand. Huset er isoleret med papiruld, og på vægge og lofter er derudover 5 cm lerpuds hvilket yderligere holder på varmen, sikrer husets åndbarhed, og regulerer husets fugtighedsniveau.

 

Der organiseres to ”åbent hus”-dage der selvfølgelig foregår med hensyntagen til coronapandemien. Derfor skal man medbringe mundbind.

Disse to dage er hhv. søndag d. 22. november kl 12-16 og mandag d. 30. november kl 12-16. Her vil man først tale med medlemmer af salgs- og samtalegruppen for at få information om hvad det indebærer at købe et hus og bo på Friland. Hernæst vil man få en rundvisning i huset af husets ejere.

Man kan IKKE bare dukke op! I stedet skal man kontakte os på mortenovergaard@me.com hvor vi vil sende dig dit nøjagtige tidspunkt og yderligere informationer.

Man kan på forhånd orientere sig på Frilands hjemmeside – www.friland.org – og vi opfordrer til at læse Frilands vedtægter her: https://start.friland.org/frilands-vedtaegter/

 

Frilands Samtalegruppe modtager ansøgninger fra interesserede. 

Ansøgningen skal som minimum indeholde:
– Hvem er du/I? (Navn, nuværende adresse, alder, interesser, erhverv)
– Hvad er din/Jeres motivation for at bo på Friland?
– Hvad forventer du/I af livet på Friland?
– Hvad vil du/I gerne bringe til fælleskabet Friland?
– Hvad er dit/Jeres økonomiske råderum og plan for etablering på Friland?
– Hvad er dine/Jeres planer for erhverv?
– Hvordan tænker I at ville leve efter hånd-, hoved- og hjerte-tankerne i Frilands principper
Ansøgning kan have den form, I selv vælger. Vi glæder os til at høre fra jer!

 

Ansøgningsfristen er 13.12.2020

Der afholdes samtaler for udvalgte kandidater den 9.-10. januar.

 

På Friland defineres huses værdi ud fra en fast kvadratmeterpris, andelsbevisets værdi, rensningsanlæg (nedskrevet værdi). Hertil kommer udgifter til løsører og bygningsdele der ikke er medregnet husets kvadratmeterpris.
Dette er listet herunder:

Uopvarmet entré (ikke medregnet i kvadratmeterprisen) m. tegltag, vindue, indbygget skab og let isolering: 20.000

Overdækket veranda, 40,6 m2 inkl plantekasser: 20.300

Drivhus (10,25 x 9,12m. – 3,3m. i højden) i professionel kvalitet m. stormsikring og indlagt vand, inkl. plantekasser, siddeområde, og “indendørs” redskabsrum. Hertil tilbygget brændeskur på 9,35 m2: 30.000

Ekstra tegl: 1.000

Regnvandsbeholdere: 1.000

Indbygget garderobeskab med skydedøre og indretning: 1.500

Stor skabsfryser (Samsung): 1.000

Integreret opvaskemaskine (Siemens): 1.000

Vaskemaskine (Siemens): 1.000

 

Pris for huset 827.001.

Pris for andelsbevis (1700 m2 og nedskrevet rensningsanlæg) 251.398

Ovenstående løsører i alt 76.800

I alt 1.155.199

 

Forventede faste årlige udgifter på Friland:

Grundskyld (2020): 3.068

Kontingent til andelsforeningen (2020): 3.000 pr person over 18 år