Erhverv på Friland

Virksomheder på Friland

Friland bygger på en række principper, bland andet et mål om at skabe gunstige rammer for selvstændige virksomheder og hjemmearbejdspladser.

Det er hensigten, at mindst én person i hver husstand i Andelsforeningen Friland har selvstændig virksomhed eller hjemmearbejdsplads. Det danner grundlag for et levende landsbymiljø, hvor mange voksne er hjemme i dagtimerne og man kan tage en sluder med naboen, hvis man trænger til lidt sparing.

Målet om gældfrihed og mulighederne for at bosætte sig med lave økonomiske omkostninger giver gode muligheder for at give sig i kast med drømmen om et arbejdsliv, der måske ikke giver en stabil økonomisk indkomst fra første færd.

Virksomhederne på Friland spænder meget bredt og rummer blandt andet catering, IT, alternativ behandling, musikere, havedesign og bæredygtigt byggeri mv.

De selvstændige virksomheder på Friland styrker lokalmiljøet, bringer liv til landdistriktet og minimere transport til arbejde.

 

Friland Erhverv
En del af Friland er udlagt til erhvervsområde – Friland Erhverv – i daglig tale kaldet FE’en. Området ligger som nabo til Andelsforeningen Friland og er en selvejende institution. På FE’en kan virksomheder, også firmaer drevet af personer, der ikke har bopæl på Friland, slå sig ned, blot de lever op til vores principper om at udvikle og varetage bæredygtig levevis.

Friland Erhverv blev i sin tid oprettet for at give bæredygtige erhverv, som har brug for plads, gode opstartsmuligheder. Der er stadig én ledig grund på Friland Erhverv.

Frilands fælleshus Ravnen og Frilandshaven er en del af Friland Erhverv. Læs mere om Ravnen her, og hvis du vil vide mere om Frilandshaven kan du klikke her.

Friland Erhvervs bestyrelse kan kontaktes på fe(at)friland.org og deres intranet findes her.

 

Virksomhederne på Friland er mangfoldige. Her kan du se nogle af dem

ISVÆRK
Tag-selv-café med lækre hjemmelavede ispinde ved siden af Ravnen.
Instagram
www.isvaerk.dk

MA-URI Friland
Behandling ud fra gammel polynesisk livsfilosofi.
www.ma-uri-friland.dk

Naturhus.dk
Rådgivning og formidling inden for bæredygtig byggeri. 
Naturhus.dk

Nordic Sale and Staging
Nordic Sales  are specialist in 2nd Hand AV, lighting, sound, staging and staging supplies.
www.nordicsales.dk

Katrine Hald / Oak Now Willow

Sangskriver/ Live-band
LP/ merchandise med bæredygtige genbrugs-løsninger
 

Et Øjeblik
Keramik, glas, smykkedesign, kunsthåndværk, kurser.
www.etojeblik.dk

Myrrhis
Planteskole, skovlandbrug & kursusvirksomhed
Permakulturhaven
Rådgivning, have- og landskabsdesign, foredrag & formidling
Green Woodwork: Merlin North
Weekend courses in stool and chair making.

Ideboks.dk
Ideudvikling, workshops, foredrag, webdesign m.m.
www.ideboks.dk

Restaurant Moment
forener gastronomi, æstetik og bæredygtighed. Vi viser hvordan omtanke for naturen kan være et generelt princip hvad angår mad og drikke. Vi sætter stor ære i at være mere end en “fine dining-restaurant”, og i usædvanlige og forhåbentlig inspirerende omgivelser fortolke bæredygtighed i en oplevelsesgastronomisk ramme.
Læs mere på vores hjemmeside – www.restaurantmoment.dk eller følg os på Facebook, hvor vi poster begivenheder nyheder og hver uge viser “ugens indblik i menuen”, hvor man kan følge med i serveringernes løbende udskiften www.facebook.com/restaurantmoment
Du kan også følge os på Instagram, der giver indtryk af serveringer, stemninger og små kig bag scenen… @restaurantmoment