The Paper help site is simple to use and loads quickly.

Presse

Her kan du læse hvis vi har pressemeddelser ude samt downloade billeder i trykkvalitet.

Mød Friland på bæredygtig messe

Økosamfundet Friland inviterer til messe søndag 26. juni mellem kl. 10 og 16. Det bliver en dag med oplevelser og formidling omkring bæredygtigt byggeri og livsstil, åbne huse, workshops, fortællinger, foredrag, udstillinger, boder, musik, og meget mere.

Andelsforeningen Friland i Feldballe på Djursland har i 12 år haft tradition for en stor messe den sidste søndag i juni, og efter to års coronapause er alle sejl nu sat til for igen at give gæsterne en inspirerende oplevelse. 

Mange af beboerne åbner deres døre og haver og er klar til at fortælle om ideerne bag og erfaringerne med at bygge bæredygtigt og forsøge at begrænse forbrug og affald. Der er fortællinger om både færdige huse og huse under opførelse.

I en del af husene er der cafeer med et bredt udbud af mad og drikke og underholdning.  Dagen igennem er der omvisninger for både voksne og børn, og på hele området er der en lang række stande og boder med virksomheder og organisationer, der både kommer udefra eller har deres base på Friland.

Friland bebos i dag af omkring 130 børn og voksne fordelt på 40 lodder. Nogle af principperne bag fællesskabet er bæredygtighed og gældfrihed samt et levende miljø med arbejdspladser og liv på stedet.

I år er det 20 år siden, den første halmballe blev sat til væg på Friland, og de første år blev initiativet tæt fulgt af DR TV. Siden er økosamfundet vokset, og der er høstet mange erfaringer omkring det at leve et liv, hvor fokus er på bæredygtighed og fællesskab.

Den fælles købmand i Feldballe, Kooperativet, holder også dørene åbne på messedagen, og her kan man høre mere om dette initiativ til at bevare lokale indkøbsmuligheder.

Entre til messen er 50 kr. for alle over 18 år. Hvis messen giver overskud, bliver pengene brugt til bæredygtige tiltag på Friland.

Man kan læse mere om messen og Friland på www.friland.org

Yderligere oplysninger om messen fås hos:

Laila Hygebjerg 4141 1510

 

 

 

Tryk på billedet for fuld trykkvalitet

Tryk på billedet for fuld trykkvalitet

Tryk på billedet for fuld trykkvalitet

Tryk på billedet for fuld trykkvalitet