Som nabo til økolandsbyen Friland ligger Restaurant Moment, som med en helt specifik tilgang til råvarerne forsøger at give hver gæst den største smagsoplevelse, der kan opnås på baggrund af friske og lokalt producerede grøntsager og urter. 

Restaurant Moment er en grøntsagsbaseret gourmetrestaurant ca. 30 minutter fra Aarhus centrum. Som gæst hos Restaurant Moment kan du vælge imellem menuer med et forskelligt antal serveringer og hertil svarende drikkemenuer.

Sæsonens råvarer og bæredygtighed
Restauranten er omgivet af en spiselig prydhave, og råvarer derfra dominerer ofte menuen i kombination med vilde råvarer og bæredygtige produkter fra omegnen. Moments kokke eksperimenterer med en lang række teknikker for at fremkalde nye smage og for at forlænge sæsoner.
Moments fokus på bæredygtighed er unik. Moment har siden sin begyndelse sat nye standarder for at tænke nyt hvad angår bæredygtige løsninger i hele virksomheden.

Deres gastronomi baseres på at lave mad fra bunden af sæsonens råvarer. De kærner smør, sylter, salter og fermenterer med udgangspunkt i hvad de kan få fat i omkring sig. De er stærkt fokuseret på, hvad de har mellem hænderne fra deres umiddelbare lokalområder, og derfor kan det hænde at retter ændre sig eller helt udskiftes fra dag til dag. 
Som drikkevarer serverer de både udsøgte naturvine produceret så rent som muligt og selvproducerede drikke af gamle gæringskulturer.

Serveringen er personlig og afslappet i æstetiske og atmosfærefyldte rammer. Om sommeren tilbydes udendørsservering i produktionshaven, hvor gæsterne er omgivet af de grøntsager, der ender på tallerkenen.
Gastronomi i verdensklasse

Restaurant Moment blevet optaget i White Guide og White Guide Nordic et år efter åbning og var i 2019 og 2020 optaget i Michelin guiden med udmærkelsen Bib Gourmand for god pris ift. kvalitet og værdi for pengene. Derudover er Restaurant Moment også blevet udmærket med Michelin Guidens Green Star hvert år siden 2020.

Personlig personale
Serveringen er personlig og afslappet i æstetiske og atmosfærefyldte rammer, hvor man ikke kun bliver mæt men også får en oplevelse med hjem. Om sommeren tilbydes udendørsservering i produktionshaven, hvor gæsterne er omgivet af de grøntsager, der ender på tallerkenen.
Køb lokalt

Restaurant Moment rummer i øvrigt en lille naturvinsbutik der sælger udsøgte og til tider usædvanlige naturvine, man kan købe med hjem. Butikken har samme åbningstider som restauranten.

https://www.visitaarhus.dk/aarhusregionen/planlaeg-din-tur/restaurant-moment-gdk1081958