Den roste Feldballe-restaurant fik mandag uddelt en såkalt Bib Gourmand af Michelinguiden
Af Danni Paulsen
“Vi er bare smadderstolte og fantastisk glade for det.”

Sådan Rikke Overgaard, direktør for Restaurant Moment, kort efter, at det mandag kom frem at hendes restaurant har fået tildelt en flot anerkendelse fra Michelinguiden.

Mandag blev der i Musikhuset i Aarhus uddelt de eftertragtede stjerne til restauranter i de nordiske lande, men samtidig med showet blev det også afsløret, hvilke restauranter der skulle have en Bib Gourmand (god kvalitet til god pris) og en Michelintallerken (god mad).

Gæsterne elsker Restaurant Moment: Gør Michelin også det?
Og det var altså den flotteste anerkendelse udover stjernerne, at Restaurant Moment i Feldballe på Djursland modtog.

Rikke Overgaard havde besøg af en af guidens anmeldere tilbage i november, og hun havde slet ikke forventet, at han ville give restauranten en Bib Gourmand.

“Det var vores første besøg. Guiden går meget op i konsistens over en længere periode, og vi tænkte ikke, at to måneder var nok til at opnå en Bib Gourmand. Vi havde slet ikke troet på det, men vi havde da en lille forhåbning om en tallerken. Så det er bare fantastisk,” siger restaurant-ejeren.

Restaurant Moment skiller sig ud fra de klassiske gourmetrestauranter i Michelin-universet, idet menuen er vegetarisk.

Siden åbningen i 2016 har målet for Friland-restauranten været at være en bæredygtige ‘fra vugge til grav’-gourmetrestaurant.

Omgivelserne på Moment emmer af naturlig frodighed og friske råvarer på en sommerdag, men restauranten i Friland præsterer hele året rundt, hvad den seneste rangliste på DinnerBookind.dk bekræfter. Foto: Lars Norman Thomsen

Moment er Østjyllands bedst anmeldte restaurant lige nu
“Jeg håber, at vi nu kan komme længere ud med budskabet om at være mere end en restaurant. Selvom man prøver at tage hensyn til klimaet og ansvar, så behøver man ikke gå på kompromis med kvalitet og muligheden for et strejf af luksus.”

I 2018 fik Molskroen en Michelintallerken, men nu har Djursland altså også en Bib Gourmand-restaurant.